درمان گردن درد با فیزیوتراپی در رشت

درمان گردن درد با فیزیوتراپی در رشت

درمان گردن درد با فیزیوتراپی در رشت

گردن درد یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که افراد برای درمان آن به کلینیک بهروزی مراجعه می‌کنند.طیف وسیعی از دلایل وجود دارد که می‌تواند باعث گردن درد شوند از جمله صدمات ناشی از تصادف، مشکلات اساسی سلامتی و وضعیت بدنی نامناسب. در این مقاله قصد داریم به بررسی روش‌های فیزیوتراپی برای درمان گردن درد بپردازیم.

فیزیوتراپی گردن چیست؟

فیزیوتراپی گردن یک روش درمانی فیزیکی است که به کمک تمرینات و تکنیک‌های مختلف، به بهبود عملکرد و کاهش درد و ناراحتی در ناحیه گردن کمک می‌کند. این درمان بر اساس ارزیابی دقیق وضعیت بیمار، انجام می‌شود و می‌تواند شامل تمرینات قدرتی و کششی باشد. مهمترین هدف از فیزیوتراپی گردن، تقویت عضلات گردن، بهبود قابلیت حرکت، کاهش درد، بهبود نگه‌داشتن ناحیه گردن و ارتقا کیفیت زندگی بیمار است.

تکنیک‌های استفاده شده در فیزیوتراپی گردن ممکن است شامل تمرینات و حرکات اصلاحی و استفاده از دستگاه‌هایی مانند تراکش، اولتراسوند، تحریک الکتریکی و ماساژ باشد. این اقدامات باعث تقویت عضلات گردن، افزایش انعطاف‌پذیری و پایداری، کاهش تنش عضلانی و بهبود حرکت گردن می‌شوند. همچنین، فیزیوتراپی گردن به صورت تخصصی برای هر بیمار منطبق بر وضعیت و شرایط خاص آن شخص تنظیم می‌شود، به طوری که بتواند بهترین نتیجه درمانی را برای بهبود عملکرد گردن و کاهش درد ارائه دهد.

گردن درد یکی از دردهای اسکلتی عضلانی به شمار می‌رود که امروزه شیوع بسیار زیادی پیدا کرده است. در حدود ۱۰% از افراد با یک دوره درد گردن در هر سال روبرو می‌شوند. به هر حال گردن درد در بین زنان کمی بیشتر از مردان مشاهده می‌شود.

گردن شامل مهره‌هایی از ستون فقرات است که بین تنه و سر قرار دارد. پایداری گردن به علت شکل مهره‌ها و لیگامان‌ها و عضلات اطراف آن تامین می‌شود. گردن در جهات مختلف حرکت می‌کند و وزن سر را تحمل می‌کند. ستون فقرات گردنی شامل هفت مهره و دیسک‌های بین مهره‌ای است. این مهره‌ها با تحمل وزن سر، عامل حرکات متنوع آن نیز هستند.

ریشه‌های عصبی مربوط به اندام‌های فوقانی از میان مهره‌های گردن عبور کرده و سپس به نواحی بازو، ساعد و انگشتان دستان امتداد می‌یابند. عضلات بسیاری در ناحیه گردن وجود دارند، بعضی از آنها از ناحیه پس سری تا مهره‌های سینه‌ای کشیده شده‌اند.

علت درد گردن چیست؟

علت گردن درد می‌تواند به دلیل مشکلاتی در هر کدام از قسمت‌های تشکیل دهنده آن باشد از جمله مشکلاتی در استخوان، لیگامان، عضلات و اعصاب. گاهی مشکلات گردن موجب درد می‌شود ولی بیمار درد را در خود گردن احساس نمی‌کند. درد ممکن است در شانه یا در اندام فوقانی یا در ستون مهره‌های سینه‌ای احساس شود.

دلایل ایجاد گردن درد می‌تواند از آسیب، وضعیت بدنی ضعیف (پاسچر) نامناسب، استرس، ساییدگی، عفونت و سایر علت‌ها باشد. عدم هم ترازی ستون فقرات (برای مثال خمیدگی یا خوابیدن روی شکم) و بلند کردن اجسام سنگین به صورت نادرست بر روی ستون فقرات گردنی فشار وارد می‌کند و آسیب را محتمل‌تر می‌کند.

فیزیوتراپی گردن برای چه مواردی مناسب است؟

سوالی که بساری ار افراد دارند این است که چه زمانی برای تسکین درد گردن به فیزیوتراپیست مراجعه کنیم. فیزیوتراپی برای تسکین درد گردن ممکن است در شرایط مختلف مفید باشد.

مواردی که به فیزیوتراپی گردن نیاز است عبارتند از:

  • بهبودی پس از جراحی گردن
  • گردن درد مزمن
  • گردن درد حاد
  • بهبودی پس از آسیب‌دیدگی

بهبودی پس از جراحی

برخی از روش‌های جراحی گردن می‌توانند باعث درد و سفتی قابل توجهی در هفته‌ها و ماه‌های بعد از جراحی شوند. به عنوان مثال، عمل جراحی دیسککتومی قدامی گردن با فیوژن شامل ادغام دو یا چند مهره در گردن است که می‌تواند حرکت چندین عضله گردن و قسمت بالایی کمر را تغییر دهد. از آنجایی که پس از جراحی ماهیچه‌ها بازسازی می‌شوند، فیزیوتراپی ممکن است به رفع گرفتگی، افزایش حرکت گردن و کاهش یا جلوگیری از اسپاسم‌های عضلانی کمک کند.

گردن درد مزمن

وقتی گردن با درمان‌های خانگی بهبود پیدا نمی‌کند و درد بیش از دو هفته ادامه پیدا می‌کند یا عود می‌کند، تعیین منبع یا مکانیسم دقیق درد می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. حتی در صورت عدم وجود تشخیص، تقویت عضلات گردن ممکن است از ستون فقرات گردنی بهتر حمایت کند و در برابر درد مقاوم‌تر شود.

گردن درد حاد

گردن درد حاد می‌تواند از خفیف تا متوسط ​​متغیر باشد و معمولا با حرکت سر و گردن تشدید می‌شود. اگر لمس گردن دردناک باشد خوابیدن ممکن است دشوار باشد. گردن درد ممکن است نتیجه یک حادثه خاص باشد. اغلب، گردن درد حاد ناشی از یک حادثه یا ضربه غیرمنتظره است، مانند چرخش سریع گردن، ضربه به سر یا خوابیدن در وضعیت نامناسب. در این موارد فیزیوتراپی می‌تواند برای تسکین درد مفید باشد.

بهبودی پس از آسیب‌دیدگی

هنگامی که بافت‌های نرم و مفاصل گردن آسیب می‌بینند، مانند زمانی که به گردن ضربه وارد می‌شود، درد یا سفتی می‌تواند هفته‌ها یا حتی ماه‌ها ادامه داشته باشد. یک برنامه درمانی فیزیوتراپی می‌تواند به تسکین گردن درد و بازیابی دامنه حرکتی مطلوب گردن کمک کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *