
عوارض فیزیوتراپی چیست؟
عوارض فیزیوتراپی چیست؟
فیزیوتراپی از درمان های ایمن و کم خطر به شمار می رود اما در زمانی که انجام آن توسط یک فیزیوتراپیست متخصص و در یک کلینیک معتبر صورت نگیرد ممکن است با عوارضی همراه باشد که برخی از این عوارض عبارتند از:
تورم
تورم در ناحیه مورد نظر پس از انجام فیزیوتراپی بروز پیدا می کند؛ این موضوع به دلیل افزایش جریان خون و فعالیت عضلات در ناحیه مذکور است.
درد
از رایج ترین عوارض فیزیوتراپی، افزایش درد موقت در آن ناحیه است که این موضوع به دلیل تحریک عضلات و بافت های نرم در حین انجام تمرینات و درمان های فیزیکی رخ می دهد.
خستگی و تحریک پوست
پس از انجام جلسات فیزیوتراپی ممکن است احساس خستگی و یا کوفتگی داشته باشید که این موضوع در جلسات اولیه معمول است. یکی دیگر از عوارض فیزیوتراپی، تحریک پوست است. در برخی از موارد استفاده از دستگاه های الکتروتراپی و یا چسب های مخصوص ممکن است تحریک پوست را به همراه داشته باشد.
آسیب مجدد
در صورتی که تمرینات فیزیوتراپی به درستی انجام نگیرد فشار بیش از حدی به ناحیه مذکور وارد می شود و آسیب دیدگی بیشتری در این ناحیه رخ می دهد. به همین دلیل توصیه می شود که برای انجام فیزیوتراپی به یک دکتر متخصص در این زمینه مراجعه کنید تا تمریناتی که انجام می دهید، اصولی باشد.
پیشگیری از عوارض فیزیوتراپی
یکی دیگر از دلایلی که سبب شده است فیزیوتراپی به عنوان یک روش درمانی ایمن شناخته شود عوارض خفیف آن است. به طوری که می توان با انجام اقداماتی از ایجاد این عوارض نیز جلوگیری کرد. در ادامه به بررسی برخی از این اقدامات می پردازیم.
انتخاب یک فیزیوتراپیست مجرب
انتخاب یک فیزیوتراپیست مجرب که تخصص کافی در این زمینه را داشته باشد، سبب می شود تا عوارض فیزیوتراپی به حداقل برسد. به همین دلیل توصیه می شود، برای انجام فیزیوتراپی به مراکز معتبر در این زمینه مراجعه کنید.
مشورت با پزشک
قبل از انجام فیزیوتراپی، حتماً با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید و مشکل خود را به صورت کامل به پزشک توضیح دهید تا پزشک بتواند به شما در این زمینه مشورت دهد. این موضوع یکی دیگر از اقداماتی است که سبب پیشگیری از بروز عوارض فیزیوتراپی می شود.
رعایت دستورالعمل های فیزیوتراپیست
تمرینات و دستورات فیزیوتراپیست را به صورت منظم و دقیق انجام دهید زیرا همان طور که اشاره شد، فیزیوتراپی شامل مجموعه ای از درمان ها می شود. بنابراین باید این مجموعه درمان ها به صورت مرتب و در کنار یکدیگر انجام بگیرند تا بتوانند تاثیرگذار باشند.
درمان عوارض فیزیوتراپی چگونه انجام می گیرد؟
همان طور که اشاره شد، عوارض موجود در فیزیوتراپی بسیار خفیف هستند به طوری که با گذشت چند روز از بین می روند، اما می توان با انجام کارهایی به تسریع روند بهبودی کمک کرد. در ادامه به بررسی برخی از این موارد می پردازیم:
- استراحت: پس از انجام فیزیوتراپی، به عضلات خود استراحت دهید و بیش از حد به عضلات خود فشار نیاورید.
- کمپرس گرم: در برخی از موارد استفاده از کمپرس گرم سبب تسکین درد و افزایش جریان خون می شود. توصیه می شود قبل از استفاده از کمپرس گرم حتماً با فیزیوتراپیست خود در این زمینه مشورت کنید.
- ماساژ سبک: انجام ماساژ سبک در ناحیه مذکور سبب کاهش درد و افزایش جریان خون در آن ناحیه می شود.
- تغذیه مناسب: مصرف آب کافی و خوراکی های مغذی سبب تسریع روند بهبودی می شوند.
- کمپرس یخ: یکی دیگر از روش های درمان عوارض فیزیوتراپی، استفاده از کمپرس یخ است. استفاده از کمپرس یخ به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه سبب کاهش درد، التهاب و تورم می شود
چه عواملی سبب بروز عوارض فیزیوتراپی می شوند؟
همان طور که ذکر شد، عوارض این روش درمانی زمانی بروز پیدا می کنند که انجام فیزیوتراپی با رعایت اصول بهداشتی و تکنیک های مربوط به آن انجام نگیرد. این موضوع باعث می شود تا انجام فیزیوتراپی با عوارضی همراه باشد. در ادامه برخی از آن ها توضیح داده شده است.
- عدم تشخیص دقیق:در صورتی که تشخیص اولیه بیماری و یا آسیب به درستی انجام نگیرد، انجام فیزیوتراپی نه تنها مناسب نیست بلکه ممکن است با انجام آن، عوارض فیزیوتراپی در بدن بروز پیدا کنند.
- عدم تجربه و تخصص فیزیوتراپیست: همان طور که اشاره شد، انتخاب یک فیزیوتراپیست با تجربه و متخصص بسیار حائز اهمیت است؛ اما در صورتی که فیزیوتراپیست تجربه و تخصص کافی در این زمینه را نداشته باشد ممکن است انجام فیزیوتراپی با عوارضی همراه باشد.
- عدم رعایت دستورالعمل های فیزیوتراپیست: در صورتی که بیمار به توصیه های فیزیوتراپیست عمل نکند ممکن است دچار آسیب دیدگی های بیشتری شود.
- استفاده بیش از حد از دستگاه های فیزیوتراپی:یکی دیگر از عواملی که سبب بروز عوارض فیزیوتراپی در بدن می شود، استفاده بیش از حد از دستگاه های فیزیوتراپی است. استفاده نادرست و یا بیش از حد از دستگاه های فیزیوتراپی سبب آسیب به بافت های بدن می شود.
- عدم آمادگی بدنی:افرادی که آمادگی بدنی پایینی دارند، در طول انجام فیزیوتراپی دچار خستگی و درد می شوند
بدون دیدگاه