عوامل دیگر ایجاد علائم سیاتیک

عوامل دیگر ایجاد علائم سیاتیک


عوامل دیگر ایجاد علائم سیاتیک
عوامل دیگر ایجاد علائم سیاتیک

عوامل دیگر ایجاد علائم سیاتیک

به جز مواردی که عنوان کردیم عوامل دیگری نیز وجود دارد که منجر به درد سیاتیک می‌شود. از جمله:

  • افزایش سن که می‌تواند بیماری‌های آرتروزی و ساییدگی دیسک را به وجود آورد. در نهایت منجر به فشار بر روی عصب سیاتیک و درد آن شود.
  • چاقی و اضافه وزن نیز دلیل دیگر درد سیاتیک هستند؛ زیرا منجر به فشار بیشتر بر روی این عصب می‌شود.
  • وجود شغل نامناسب و سبک زندگی نادرست که افراد را به نشستن طولانی مدت، بلند کردن اجسام سنگین و رانندگی طولانی مدت مجبور می‌کند، می‌تواند عامل دیگر بروز علائم سیاتیک شود.

برای پیشگیری از بروز مجدد علائم سیاتیک و درمان قطعی سیاتیک باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

مدت زمان درد سیاتیک چقدر است؟

به طور کلی مدت زمان درد سیاتیک به حاد یا مزمن بودن آن بستگی دارد. سیاتیک حاد طی ۴ تا ۶ هفته بهبود می‌یابد. در حالی که اگر بیش از این زمان ادامه پیدا کند، منجر به سیاتیک مزمن می‌شود. در این شرایط معمولا درد بسیار شدید و طاقت فرسا می‌شود و لازم است که از درمان‌های تخصصی برای بهبود این وضعیت استفاده کرد.

چگونه علائم سیاتیک را تشخیص دهیم و درمان قطعی سیاتیک را آغاز کنیم؟

سیاتیک دلایل و علائم زیادی دارد که در هر فردی متفاوت است و با توجه به شرایط ایجاد کننده آن، این علائم متفاوت است. برای تشخیص این بیماری پزشک در ابتدا در مورد سابقه پزشکی شما سوال می‌پرسد. سپس ناحیه‌ای که احساس درد دارید را بررسی می‌کند. پزشک از شما سوالاتی در مورد آسیب‌ها و اقداماتی که اخیراً انجام داده‌اید، می‌پرسد. شما همچنین باید به سوالات پزشک در خصوص مسکن‌هایی که مصرف کرده‌اید و زمان آغاز درد و نواحی دردناک مورد نظر پاسخ دهید.

در این مواقع پزشک از شما می‌خواهد که کمی راه بروید تا احساس ناتوانی، ضعف پاها و درد کمر شما را بررسی کند. در این معاینات فیزیکی قدرت عضلات شما نیز بررسی خواهد شد. همچنین ممکن است پزشک از شما بخواهد که حرکات کششی انجام دهید تا ببیند که درد بدن شما بیشتر می‌‌شود یا خیر. شما باید روی انگشتان پا و یا قسمت پاشنه پا راه بروید یا به صورت چمباتمه بنشینید. در همین حالت باید بلند شوید تا میزان فشار و آسیب بر روی اعصاب سیاتیک مشخص شود

از روش‌های دیگر تشخیص این بیماری این است که شما به پشت بر روی تخت دراز بکشید و پزشک پای شما را به بالا می‌کشد. اگر دردی که در ستون فقرات و کمر و پاهای خود حس می‌کنید ناشی از عصب سیاتیک باشد، در این شرایط درد شدیدی احساس خواهید.

آزمایش‌ها

پس از بررسی و انجام معاینات ابتدایی برای تشخیص دقیق‌تر و میزان آسیب دیدگی عصب سیاتیک از انواع آزمایش‌ها و تصویربرداری‌ها استفاده می‌شود. عکسبرداری با اشعه ایکس، رادیولوژی، ام‌آرآی و سی‌تی اسکن لز بهترین شیوه‌ها برای تشخیص علت و میزان آسیب سیاتیک هستند.

با انجام تصویربرداری‌ها پزشک می‌تواند ستون فقرات بیمار را مشاهده کند و علت آسیب سیاتیک را تشخیص دهد. در نتیجه درمان سیاتیک را آغاز کند. توجه کنید که به منظور تشخیص دقیق‌تر ممکن است پزشک متخصص برای شما میلگرام‌CT را تجویز کند. در این اسکن یک رنگ خاص به ستون فقرات شما تزریق می‌شود و پزشک وضعیتی واضح از نخاع و اعصاب شما را مشاهده می‌کند.

روش‌های درمان سیاتیک

با وجود بیماری سیاتیک دامنه حرکتی بیماران کاهش می‌یابد و بیمار درد زیادی احساس می‌کند. به همین دلیل از روش‌های مختلفی برای درمان سیاتیک استفاده می‌شود. موارد زیر بهترین روش‌های درمان قطعی برای سیاتیک هستند.

پس از معاینه و تشخیص آسیب دیدگی عصب سیاتیک پزشک با توجه به پیشرفت این بیماری، وضعیت سلامتی شما و دیگر موارد ممکن یکی از درمان‌های زیر را برای شما در نظر می‌گیرد.

دارو برای درمان سیاتیک

برای درمان درد سیاتیک از انواع مختلف دارو استفاده می‌شود. این داروها شامل داروهای غیراستروئیدی و شل کننده هستند.

بهترین دکتر برای درمان سیاتیک

داروهای غیراستروئیدی، داروهای ضد التهابی هستند که تورم و التهاب را کاهش می‌دهند. این داروها برای گرفتگی عصب سیاتیک به عنوان مسکن عمل می‌کنند. از جمله داروهای غیراستروئیدی و ضد التهابی می‌توان به آسپرین، ناپروکسن و ایبوپروفن اشاره کرد این داروها را بدون نسخه می‌توان از داروخانه‌ها تهیه نمود

داروهای شل کننده عضله

داروهایی که خاصیت شل کنندگی عضلات دارند مانند متوکاربامول، باکلوفن و تیزانیدین از فشاری که عضلات به سیاتیک وارد می‌کنند، کم می‌کند. در نتیجه درد و ناراحتی ناشی از درد سیاتیک کاهش می‌یابد.

دیگر داروها

در صورتی که دو نوع داروی فوق در درمان درد سیاتیک تاثیری نگذارد، پزشک معالج از مسکن‌های قوی برای بیمار تجویز می‌کند. داروهای ضد تشنج مانند گاباپنین و پرگابالین میزان انتقال درد به نخاع  را کاهش می‌دهد. در نتیجه برای درمان سیاتیک موثر است.

نکته حائز اهمیت این است که میزان دوز مصرفی این داروها و نحوه استفاده هر دارو در بیماران متفاوت است. هرگز خودسرانه این داروها را مصرف نکنید؛ زیرا ممکن است عوارضی چون فلج جسمی و حرکتی برای بیمار ایجاد کند.

داروهای تزریقی برای درمان سیاتیک

پس از داروهای خوراکی داروهای تزریقی نیز می‌تواند برای درمان سیاتیک موثر باشد. کورتیکواستروئیدها یکی از داروهای تزریقی هستند که باز تزریق در اطراف ریشه عصبی، التهاب و درد این اعصاب را از بین می‌برد. از مشکلات روش تزریق این است که کورتون‌ها معمولاً عوارض جانبی زیادی دارند. برای کسب نتیجه مطلوب از این روش نیاز است که تزریق‌ها را پشت هم و در یک بازه زمانی مناسب با توجه به نظر پزشک انجام دهید.

تجویز پمادهای موضعی

برای اینکه بتوانید علائم سیاتیک را کاهش دهید می‌توانید از پمادهای موضعی مانند متیل سالیسیلات، منتول، سالاسیلات ترولامین، کپسایسین و کانابیدیل استفاده کنید. این پمادها را نیز باید با نظر پزشک متخصص خود و در مقدار مناسب استفاده کنید.

روش‌های خانگی برای درمان قطعی سیاتیک

در کنار روش‌های دارویی از روش‌های خانگی نیز می‌توان برای درمان سیاتیک استفاده نمود. از جمله:

کمپرس سرد

سرما با تسریع بهبود جریان خون از تورم و التهاب نقاط مختلف بدن می‌کاهد. به منظور کاهش درد و التهاب عصب سیاتیک می‌توانید از کمپرس سرد استفاده کنید. برای این کار ‌توانید کیسه یخ‌های منجمد را از بازار تهیه کنید و بر روی ناحیه دردناک خود قرار دهید. همچنین می‌توانید یخ‌های خانگی را نیز در حوله و یا پارچه تمیز بپوشانید و سپس به صورت کمپرس از آن استفاده کنید. سبزیجات منجمد نیز به این منظور بسیار موثر است.

کمپرس گرم

کیسه‌های آب گرم نیز می‌تواند درد و تورم عصب سیاتیک را کاهش دهد. چند روز اول پس از بروز درد سیاتیک از کمپرس سرد استفاده کنید و پس از ۲ الی ۳ روز از کمپرس گرم استفاده کنید. در صورتی که درد شما کاهش نیافت از هر دو کمپرس سرد و گرم به مدت چند روز استفاده کنید.

حرکات کششی

حرکات کششی آرام کمر نیز می‌تواند در بهبود این درد موثر باشد. در این زمینه فیزیوتراپیست می‌تواند به شما کمک کند. به این منظور باید از ورزش‌های موثر برای درمان سیاتیک استفاده کنید. یوگا یکی از این ورزش‌ها است. برای کسب نتیجه بهتر با استفاده از حرکات کششی لازم است که این حرکات را به طور منظم و مرتب انجام دهید.

ورزش برای درمان سیاتیک

یکی از مسکن‌هایی که به طور طبیعی در بدن وجود دارد اندورفین است. فعالیت بیشتر منجر به آزادسازی اندورفین بیشتری می‌شود. با انجام فعالیت‌های سبک و بدون خطر مانند شنا و دوچرخه ثابت می‌توانید ورزش برای بهبود سیاتیک را شروع کنید. انجام برنامه ورزشی منظم شامل ورزش‌های هوازی و قدرتی می‌تواند به کاهش درد شما کمک کند. پس زمانی که یک برنامه کامل شامل مجموعه‌ای از ورزش‌ها داشته باشید ابتلا به مشکلاتی مانند درد کمر و سیاتیک کاهش می‌یابد.

پیاده‌روی، حرکات کششی، یوگا و پیلاتس از جمله ورزش‌هایی هستند که می‌تواند دردهای ناشی از سیاتیک خفیف را کاهش دهد. برخی از این تمرینات را می‌توانید در خانه هم به راحتی انجام دهید. البته در خصوص نحوه صحیح انجام این ورزش‌ها حتماً با پزشک متخصص و یا فیزیوتراپیست خود مشورت کنید

درمان درد عصب سیاتیک با کایروپراکتیک

یکی از روش‌هایی که دکتر ارتوپد یا فیزیوتراپیست برای درمان قطعی سیاتیک استفاده می‌کند، این است که عصب سیاتیک را جا می‌اندازد که به آن کایروپراکتیک می‌گویند. این روش برای همه افراد مناسب نیست. در برخی مواقع ممکن است که با فشار بیش از اندازه بیمار را دچار درد مضاعف کند. پزشکان به منظور انجام این روش، به استخوان‌ها و بخش‌های اطراف عصب سیاتیک به آرامی فشار وارد می‌کنند تا درد کاهش یابد

درمان قطعی سیاتیک با فیزیوتراپی

به منظور کاهش و بهبود درد سیاتیک پاها می‌توان از فیزیوتراپی استفاده کرد. فیزیوتراپیست برای اینکه این درد را از بین ببرد یک برنامه منظم و دقیق برای انجام حرکات ورزشی به بیمار می‌دهد، تا بیمار از آن پیروی کند. انجام ورزش‌های فیزیوتراپی علاوه بر کاهش فشار اعصاب سیاتیک، سایر عضلات پاها را نیز تقویت می‌کند و وضعیت جسمانی بیمار را بهبود می‌بخشد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *