فیزیوتراپی اندام تحتانی برای چه اختلالاتی مناسب است؟
فیزیوتراپی اندام تحتانی برای چه اختلالاتی مناسب است؟
بسته به نوع اسیب، درمان متفاوتی برای شما در نظر گرفته خواهد شد:
۱_شکستگی پا
بعد از شکستگی پا فیزیوتراپیست در مرحله اول، بی حرکتی و استراحت را برای بیمار تجویز میکند. بازه زمانی دوره استراحت به نوع شکستگی و مقدار آن بستگی دارد. در مرحلههای بعدی به بیمار آموزش داده میشود که چگونه عضو آسیبدیده را به طور صحیح و در جای خود نگه دارد.
همچنین با چه تمریناتی جلوی اتروفی و تضعیف عضلات را بگیرد. در نهایت به بیمار آموزش داده میشود که هنگام استراحت به سایر عضوها هم توجه کند. در این فاز از فیزیوتراپی اندام تحتانی، از روشهای مختلفی استفاده میشود که ضد درد، ضد التهاب و تحریککننده عضلات هستند.
در فاز بعدی فیزیوتراپیست سعی دارد با توجه به شرایط بیمار، انداختن وزن روی عضو آسیبدیده را به مرور انجام دهد تا بیمار برای بازگشت به فعالیتهای قبلی و روزمره خود آماده شود. در این فاز، فیزیوتراپیست به بیمار نحوه صحیح راه رفتن را آموزش میدهد و با استفاده از تمرینهای تقویتی و قدرتی به بهبود دامنه حرکتی وی کمک میکند.
۲_پیچ خوردگی پا
پیچ خوردگی پا در سه درجه تقسیم میشود و این اختلال را با روش جراحی یا بدون آن درمان میکنند. برای درمان پیچ خوردگیهای درجه یک میتوان از روشهایی مانند حفاظت، استراحت، کمپرس یخ، مچ بند طبی و بالا نگه داشتن مچ پا استفاده کرد.
در پیچ خوردگی درجه دوم هم از همین روشها، ولی در مدت طولانیتر استفاده میشود. فیزیوتراپیست با استفاده از آتل یا گچ، مفصل عضو آسیبدیده شما را ثابت نگه میدارد. در صورت بروز پیچ خوردگی از نوع درجه سه، این آتل یا گچ اندام تحتانی شما باید به مدت دو الی سه هفته باقی بماند. دیگر اختلالات اندامهای تحتانی که برای بهبود به فیزیوتراپی نیاز دارند، عبارتاند از:
بدون دیدگاه