چگونه فیزیوتراپی می تواند به دیابت کمک کند؟
چگونه فیزیوتراپی می تواند به دیابت کمک کند؟
تمرینی که مفید باشد شامل پیاده روی، شنا، دوچرخه، رقصیدن، تای چی، گلف، ایروبیک آبی، هیدروتراپی یا تمرین قدرت است
ورزش تصادفی مانند استفاده از پله ها به جای آسانسور، پارک کردن ماشین در جایی دورتر از مغازه ها، پیاده روی دادن سگ یا انجام کارهای خانه، همه در دستیابی به 30 دقیقه ورزش در روز مفید است.
عوارض دیابت می تواند موانعی برای ورزش منظم ایجاد کند. زخم پا یک مشکل جدی است و باید ورزشی انجام شود که باعث فشار زیادی روی پاها نشود.
این ورزش می تواند شامل دوچرخه، تمرین مقاومت، تای چی یا پیاده روی با کفش مناسب باشد. مهم است که علائم و میزان آسیب را قبل و بعد از ورزش در پای خود بررسی کنید.
چگونه فیزیوتراپی می تواند به دیابت کمک کند؟
فیزیوتراپی دیابت ، از جمله برنامه های ورزشی فردی، یک روش درمانی بسیار مؤثر در پیشگیری، مدیریت و در توانبخشی عوارض احتمالی دیابت است.
جلوگیری از دیابت
شواهد حاصل از پروژه های تحقیقاتی در نقاط مختلف جهان ثابت کرده است که تغییرات سبک زندگی از جمله افزایش فعالیت بدنی می تواند از بروز دیابت نوع 2 جلوگیری کرده یا آن را به تأخیر بیاندازد.
فیزیوتراپیست ها از تجویز ورزش برای کمک به پیشگیری از دیابت آگاهی کامل دارند و همچنین در مدیریت عارضه هایی که اغلب با خطر دیابت مرتبط هستند مانند آرتریت، پوکی استخوان و بیماری های قلبی مهارت دارند.
کنترل دیابت با فیزیوتراپی
کنترل سطح قند خون در دیابت برای جلوگیری از عوارض جدی بسیاری که ممکن است ایجاد شود، ضروری است.
فیزیوتراپیست ها می توانند یک برنامه تمرینی خوب و متنوع متشکل از ورزش های هوازی و مقاومتی ارائه دهند که برای فرد مناسب است و همچنین منجر به بهبود کیفیت زندگی خواهد شد.
درمان عوارض دیابت
سکته قلبی، سکته مغزی،گردش خون ضعیف در اندام ها که گاهی منجر به قطع عضو و آسیب عصبی می شود، همگی شرایط جدی پزشکی هستند که منجر به از دست دادن عملکرد جسمی می شوند.
فیزیوتراپی پس از هر یک از این وقایع برای بهینه سازی عملکرد جسمی فرد مبتلا در حین ادامه مدیریت دیابت، نقش مهمی در روند توان بخشی ایفا می کند.
عوارض دیابت بر تعادل و کیفیت زندگی تأثیر می گذارد و در نتیجه خطر زمین خوردن در سالمندان بیشتر می شود.
مداخله فیزیوتراپی می تواند از زمین خوردن جلوگیری کند و باید این فیزیوتراپی از بخش هایی برای مدیریت عوارض دیابت نوع 2 تشکیل شود.
موانع ورزش
فیزیوتراپیست ها بهانه هایی که مردم می گویند نمی توانند ورزش کنند را شنیده اند: “من خیلی مشغله دارم”، “خیلی گران است” ، “من خیلی پیر هستم ، چاق یا خسته ام” ، “احساس نمی کنم نیازی به ورزش دارم “،” من کسی را ندارم که با او بروم ورزش “.
این بهانه ها فقط موانعی تلقی می شوند که با برنامه ریزی و پشتیبانی فیزیوتراپیست به راحتی می توان آنها را برطرف کرد.
افراد هرگز برای شروع ورزش خیلی پیر و یا خیلی نامناسب نیستند. نکته اصلی این است که از پزشک خود اجازه بگیرید، سپس به آرامی شروع کنید و به تدریج شدت ورزش خود را افزایش دهید.
فیزیوتراپی دیابت چقدر موثر است
اثبات شده است که فیزیوتراپی در پیشگیری، کنترل و درمان عوارض دیابت یک مداخله بسیار مؤثر است.
مطالعات متعددی نشان داده اند که با تغییر شیوه زندگی می توان از ابتلا به دیابت جلوگیری کرد یا آن را به تأخیر انداخت.
در افراد مبتلا به دیابت، مشاهدات نشان داده است که میزان قند خون با ورزش کاهش یافته است و متخصصان 210 دقیقه ورزش در هفته را توصیه می کنند و نباید دو روز متوالی را بدون ورزش سر کرد.
اثربخشی مداخله فیزیوتراپی به دنبال سکته مغزی، سکته قلبی و قطع عضو سالهاست که پذیرفته شده است و فیزیوتراپی سنگ بنای توانبخشی را برای این عارضه ها فراهم می کند.
اخیراً، شواهد زیادی مبنی بر اثربخشی مداخله فیزیوتراپی در کاهش زمین خوردن مشخص شده است و اکنون فیزیوتراپیست ها در پیشگیری از زمین خوردن در افراد مبتلا به دیابت نقش مهمی دارند.
چه کاری می توانم در خانه انجام دهم؟
گزینه های زیادی برای نوع ورزش وجود دارد و طراحی یک برنامه ورزشی متنوع و مؤثر در خانه آسان است.
پیاده روی سریع (با کفش های مناسب) تقریباً برای همه مناسب است و می توانید جهت خرید از مغازه ها پیاده روی کنید یا با دوستان خود قدم بزنید.
برای ورزش مقاومتی، می توانید از وزنه، نوارهای مقاومتی یا وزن بدن خود استفاده کنید.
حرکات اسکات، لانژ، پوش آپ و استپ آپ نیازی به تجهیزات ندارند و رایگان هستند. “تمرین های تلویزیونی” (زمانی که تبلیغات پخش می شوند) مانند نشستن و ایستادن، پمپ مچ پا یا بالا بردن پا مثالهای خوبی هستند.
بدون دیدگاه